رفتن به نوشته‌ها

ماه: فوریه 2017

تاریخ هنر – منریسم

دوره رنسانس همزمان با تغییر نگرش انسان اروپایی به جهان در زمینه های مختلف و از جمله هنر سبب شکوفایی و پیشرفت در زمینه های مختلف شد. دوره رنسانس همزمان با بازگشت به هنر دوره کلاسیک یونان، مقارن شکوفایی در هنر به ویژه هنر نقاشی بوده است. جنبش های هنری…

رنگ در عکاسی

حدود ۱۷۵ سال از اختراع عکس و فرآیند عکاسی می گذرد و در طی این مدت دنیای عکاسی با تغییرات زیادی مواجه شده است. یکی از مهمترین این تغییرات شاید اختراع فیلم های رنگی باشد که پس از حدود ۱۰۰ سال که عکاسی فقط به شکل سیاه و سفید انجام…

آناتومی شخصیت

یکی از قدیمی ترین نظریات شخصیت در روانشناسی که امروزه نیز کاربرد زیادی دارد، نظریات روانشناس اتریشی، زیگموند فروید است. فروید اجزای تشکیل دهنده شخصیت انسان را سه جز نهاد (Id)، من (Ego) و فرامن (Superego) می داند. روانشناسان زیادی تحقیقات خود را بر این اساس گسترش داده اند و…

مقایسه چشم با دوربین عکاسی

در این نوشته عملکرد چشم انسان و دوربین عکاسی با هم مقایسه شده اند. بر گرفته شده از سایت Cambridgeincolor چشمان ما قادر هستند تا به یک صحنه بنگرند و در همان حال بر اساس موضوع در حال رویت، خود را تنظیم کنند. این در حالی است که دوربین عکاسی…

تاثیر روانی رنگ ها

لئاتریس آیزمن روانشناس و متخصص رنگ که سابقه کار در موسسه رنگ پنتون را دارد در کتاب خود به تفصیل در خصوص روانشناسی رنگ ها و منشا آن ها سخن گفته است. در اینجا مطالب مهم و کاربردی کتابش در خصوص تاثیر روانی و کاربرد رنگ را به صورت خلاصه…

سمبولیسم رنگ

از همان اوایل تمدن بشری از رنگ استفاده سمبولیکی صورت گرفته است. در جوامع غربی رنگ سیاه نشانه عزا و سفید سمبل خوشی و شادی بوده است. افراد مقدس را با هاله زرد رنگ اطراف چهره نشان داده اند و در نقاشی مناظر دوردست را به رنگ آبی در آورده…

کمپوزیسیون در تصویر

یکی از ویژگی های هر تصویر گرافیکی خواه نقاشی باشد یا عکس، نحوه چیدمان عناصر تصویر در آن یا کمپوزیسیون است. اجزاء تصویر در گرافیک شامل نقطه، خط، شکل، جهت، تنالیته، رنگ، بافت، بعد و مقیاس هستند که یک یا چند مورد از آنها در کنار یکدیگر سبب خلق یک…

روانشناسی به روش یونگ

کارل گوستاو یونگ در ۲۶ ژوئن ۱۸۷۵ در سوییس به دنیا آمد و  در ۶ ژوئن ۱۹۶۱ در زادگاه خود در گذشت. او ابتدا پزشک و سپس روانپزشک شد و با فروید آشنایی و همکاری پیدا کرد. به اطراف و اکناف جهان رفت و به مطالعه و تحقیق درباره فرهنگ…

امواج مغزی آلفا، کاهش افسردگی و افزایش خلاقیت

عصب شناسان به تازگی یک همبستگی میان متغیرهای افزایش خلاقیت و کاهش افسردگی با افزایش امواج مغزی آلفا مستقل از نحوه ایجاد این امواج (تحریک الکتریکی، مدیتیشن یا ذهن آگاهی) پیدا کرده اند. حالات مختلف آگاهی در انسان به طور مستقیم وابسته به ساختار شیمیایی و الکتریکی مغز می باشد…

بهترین فیلمبرداران تاریخ سینما

چه چیزی کار یک تصویربردار سینما -یعنی کادربندی، نورپردازی و حرکت دوربین- را بی عیب و نقص می کند و به کمال می رساند؟ آیا پاسخ در روش استفاده تصویربردار از زبان سینما نهفته است؟ آیا عامل موثر استفاده از تکنولوژی است؟ یا به دلیل ترکیب بندی و استفاده از…

Free Web Hosting